Διευρύνεται κι άλλο το πεδίο εφαρμογής της «Συν – εργασίας»

Με τις νέες ρυθμίσεις έρχεται και το τέταρτο ρετούς στο πρόγραμμα «Συν-εργασία», καθώς ο μηχανισμός ανοίγει πλέον και για τους εποχικούς που έχουν προσληφθεί μετά τις 30 Μαΐου. Υπενθυμίζεται πως σύμφωνα με την αρχική διάταξη ο μηχανισμός εφαρμόστηκε σε εργαζόμενους που είχαν εξαρτημένη σχέση εργασίας πλήρους απασχόλησης στις 30 Μαΐου του 2020. Με την προϋπόθεση αυτή αποκλείονταν από την ένταξη στο μηχανισμό οι εποχικοί εργαζόμενοι που προσλήφθηκαν τον Ιούνιο, τον Ιούλιο ή και τον Αύγουστο. Με τη νέα διάταξη διευρύνεται το πεδίο εφαρμογής του προγράμματος προκειμένου να ενταχθούν περισσότεροι εργαζόμενοι σε αυτόν, καθώς προβλέπεται πως στο μηχανισμό «Συν-εργασία» εντάσσονται όλοι οι εργαζόμενοι πλήρους απασχόλησης που έχουν προσληφθεί μέχρι την ημερομηνία δημοσίευσης της ΠΝΠ σε ΦΕΚ.

Οι επιχειρήσεις που πληρούν τις προϋποθέσεις ένταξης, δηλαδή έχουν μείωση τζίρου φέτος συγκριτικά με πέρυσι, θα μπορούν πλέον να εντάσσουν στο μηχανισμό εργαζομένους με σύμβαση πλήρους απασχόλησης, ανεξάρτητα αν είχαν προσληφθεί έως την 30ή Μαΐου 2020 ή μεταγενέστερα και έως τη δημοσίευση της ΠΝΠ σε ΦΕΚ. Πηγές από το υπουργείο Εργασίας αναφέρουν πως η εν λόγω ρύθμιση έχει στόχο την ενθάρρυνση νέων προσλήψεων, τη διατήρηση των θέσεων εργασίας στον ιδιωτικό τομέα και την αποφυγή απολύσεων εργαζομένων που δεν μπορούσαν να ενταχθούν στο μηχανισμό εξαιτίας της πρόσληψής τους μετά την 30ή Μαΐου 2020.

Υπενθυμίζεται πως στα τέλη Ιουλίου νομοθετήθηκε η επιδότηση του 100% των ασφαλιστικών εισφορών για το χρόνο εργασίας που χάνεται, ώστε ο μηχανισμός να γίνει φτηνότερος και πιο ελκυστικός. Ο εργοδότης θα πληρώνει πλέον μόνο τις εισφορές που αναλογούν στο τμήμα του μισθού που καταβάλλει. Όλες οι υπόλοιπες εισφορές -εργατικές και εργοδοτικές- θα βαρύνουν τον κρατικό προϋπολογισμό. Αυτό ισχύει από 1ης Ιουλίου έως και 15 Οκτωβρίου. Για παράδειγμα, εφόσον ο εργοδότης μειώνει κατά 50% το χρόνο εργασίας του μισθωτού, υποχρεούται να πληρώσει το μισό καθαρό μισθό και τις εισφορές που αναλογούν σε αυτόν, δηλαδή το 50% των συνολικών εισφορών. Το κράτος, αντίστοιχα, υποχρεούται να καταβάλλει:

το 60% του μισού καθαρού μισθού που χάνεται και

το 100% των ασφαλιστικών εισφορών εργοδότη – εργαζόμενου στο ύψος του αρχικού ονομαστικού μισθού για τον χρόνο εργασίας που χάνεται.

Μετά τα δύο καινούργια «λίφτινγκ», το στοίχημα της συμμετοχής των εργοδοτών, που έχουν γυρίσει την πλάτη στο πρόγραμμα, μεταφέρεται στον Αύγουστο και στον Σεπτέμβριο.

Σύμφωνα με τα πλέον πρόσφατα χρονοδιαγράμματα που έχει ανακοινώσει το υπουργείο Εργασίας, από την περασμένη Τετάρτη (5/8) έως και τις 24 Αυγούστου μπορούν να υποβάλλονται οι δηλώσεις και οι ορθές επαναλήψεις της Β’ Φάσης για τον μήνα Ιούλιο. Οι συγκεκριμένες αιτήσεις είναι απαραίτητες για να λάβουν οι εργαζόμενοι την οικονομική ενίσχυση βραχυχρόνιας εργασίας από το κράτος. Οι δηλώσεις ένταξης της Α’ Φάσης για τον Αύγουστο υποβάλλονται από 1ης έως και 31 Αυγούστου.

Στο μεταξύ, η ομοσπονδία εργαζομένων στον τουρισμό και στον επισιτισμό καταγγέλλει εργοδοτική παραβατικότητα, απολύσεις, εξαναγκασμούς σε οικειοθελή αποχώρηση, μαύρη και ανασφάλιστη εργασία. Η ομοσπονδία αναφέρεται σε συγκεκριμένες περιπτώσεις εργοδοτών, οι οποίοι αρνήθηκαν την επαναπρόσληψη στο περσινό προσωπικό ώστε να βγουν σε αναστολή σύμβασης, προκειμένου να γλιτώσουν επιδόματα αδείας και δώρα Χριστουγέννων. Οι συνδικαλιστές κάνουν λόγο για «έμμεση κατάργηση του 13ου και 14ου μισθού στον κλάδο».

Πηγή: Ναυτεμπορική

Αναζήτηση Άρθρων
Βασική Κατηγορία
Yποκατηγορίες
Έτος
Αναζήτηση με Λέξη
ΕΣΠΑ Banner Αφίσα ESPA Banner