ΠΡΟΤΥΠΟ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΟΕ

ΠΡΟΤΥΠΟ  ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ O.E

Άρθρο 1

ΣΥΣΤΑΣΗ – ΕΤΑΙΡΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ – ΕΠΩΝΥΜΙΑ

Συστήνεται με το παρόν καταστατικό Ομόρρυθμη Εταιρεία με την επωνυμία «…………………………………..Ομόρρυθμη Εταιρεία» και το διακριτικό τίτλο «……………………. ………….»

Άρθρο 2

ΕΔΡΑ
Έδρα της εταιρείας ορίζεται ο Δήμος……………………………….

Άρθρο 3

ΣΚΟΠΟΣ
Σκοπός της εταιρείας είναι……………………………………………..

Άρθρο 4

ΔΙΑΡΚΕΙΑ

Η διάρκεια της εταιρείας ορίζεται σε …………………. έτη, αρχίζει από την καταχώριση του παρόντος στο Γενικό Εμπορικό Μητρώο (Γ.Ε.ΜΗ.) και λήγει την………………………….. Τεύχος Β’ 928/20.03.2017 ΕΦΗΜΕΡΙ∆Α TΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ 7899

Άρθρο 5

ΕΙΣΦΟΡΕΣ ΕΤΑΙΡΩΝ – ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΑ ΚΕΡΔΗ ΚΑΙ ΤΙΣ ΖΗΜΙΕΣ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ

Οι εταίροι μετέχουν στην εταιρεία με τα παρακάτω ποσοστά έκαστος:
1. Ο εταίρος ……………………………… (όνομα, επώνυμο, πατρώνυμο, μητρώνυμο) κάτοικος………………………….. επί της οδού ………………………… αρ………….., κάτοχος Δ.Α.Τ………………….. και Α.Φ.Μ………………………, ηλεκτρονική διεύθυνση (e-mail) …………………………, υπηκοότητας ……………………….), με ποσοστό……………………….%.
2. Ο εταίρος ……………………………… (όνομα, επώνυμο, πατρώνυμο, μητρώνυμο) κάτοικος………………………….. επί της οδού ………………………… αρ………….., κάτοχος Δ.Α.Τ………………….. και Α.Φ.Μ………………………, ηλεκτρονική διεύθυνση (e-mail) …………………………, υπηκοότητας ……………………….), με ποσοστό……………………….%.
3. Ο εταίρος ……………………………… (όνομα, επώνυμο, πατρώνυμο, μητρώνυμο) κάτοικος………………………….. επί της οδού ………………………… αρ………….., κάτοχος Δ.Α.Τ………………….. και Α.Φ.Μ………………………, ηλεκτρονική διεύθυνση (e-mail) …………………………, υπηκοότητας ……………………….), με ποσοστό……………………….%. κ.ο.κ. Τα άνωθεν ποσοστά αντιστοιχούν στην αξία της εισφοράς του κάθε εταίρου. Η συμμετοχή του κάθε εταίρου στα κέρδη και στις ζημιές της εταιρείας είναι ανάλογη με την συμμετοχή τους σε αυτή.

Άρθρο 6

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ- ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΗ

Εξουσία διαχείρισης και εκπροσώπησης έχουν όλοι οι εταίροι: 1…………………………………………………………………………… 2…………………………………………………………………………… 3……………………………………………………………………………

Άρθρο 7

Για όσα θέματα δε ρυθμίζονται με το παρόν καταστατικό εφαρμόζονται οι διατάξεις του ν. 4072/2012, καθώς και του Αστικού Κώδικα. Αυτά συμφώνησαν, συνομολόγησαν και συναποδέχθηκαν οι εταίροι:
1……………………………………(όνομα, επώνυμο, πατρώνυμο) 2……………………………………(όνομα, επώνυμο, πατρώνυμο) 3…………………………………….(όνομα, επώνυμο, πατρώνυμο) κ.ο.κ., οι οποίοι συνυπογράφουν το παρόν καταστατικό στ………., σήμερα,……………………………

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΜΟΡΡΥΘΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ

Άρθρο 1
Η επωνυμία της O.E. σχηματίζεται από τα ονόματα των εταίρων ή/και το αντικείμενο της δραστηριότητας της ή/ και από άλλες ενδείξεις, με την προσθήκη των λέξεων «Ομόρρυθμη Εταιρεία», ολογράφως ή με τη σύντμηση «O.E.». Η προσθήκη του διακριτικού τίτλου είναι προαιρετική. Η επωνυμία και ο διακριτικός τίτλος της O.E. υπόκεινται σε προέλεγχο, προκειμένου να μην προσκρούουν στη νομοθεσία και στα χρηστά ήθη και να διαφέρουν κατά τρόπο ευδιάκριτο των ήδη εγγεγραμμένων άλλων υπόχρεων στο Μητρώο Επωνυμιών του ΓΕΜΗ με έδρα τουλάχιστον στον ίδιο νομό.

Άρθρο 2
Έδρα ορίζεται οποιοσδήποτε Δήμος ή τοπική/δημοτική κοινότητα της ελληνικής επικράτειας (άρθρο 2, ν. 3852/2010 (Α’87)).

Άρθρο 3
Στο σκοπό περιλαμβάνονται το αντικείμενο ή τα αντικείμενα δραστηριότητας της O.E. Απαγορεύεται στην O.E. η άσκηση επιχείρησης για την οποία έχει οριστεί από το νόμο αποκλειστικά άλλη εταιρική μορφή. Τεύχος Β’ 928/20.03.2017 ΕΦΗΜΕΡΙ∆Α TΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ 7903

Άρθρο 4
Η διάρκεια της εταιρείας είναι αόριστη, εφόσον δε συμπληρωθούν τα πεδία του άρθρου 4.

Άρθρο 5
Οι εταίροι αναλαμβάνουν την υποχρέωση καταβολής εισφορών, οι οποίες μπορεί να είναι είτε σε χρήμα, είτε σε είδος. Σε περίπτωση ύπαρξης εισφοράς σε είδος, η οποία απαιτεί συμβολαιογραφικό έγγραφο (π.χ. ακίνητο), δε μπορεί να γίνει χρήση του πρότυπου καταστατικού.

Άρθρο 6
Όλοι οι εταίροι είναι διαχειριστές και εκπρόσωποι της εταιρείας, καθώς η διαχείριση συνιστά ταυτόχρονα δικαίωμα και υποχρέωση όλων των εταίρων. Η εταιρική σύμβαση μπορεί να ορίζει διαφορετικά, π.χ. να ορίζει διαχειριστή κάποιον/ους από τους εταίρους, όμως σε κάθε περίπτωση διαχειριστής ορίζεται αποκλειστικά εταίρος. Στην περίπτωση αυτή δε μπορεί να γίνει χρήση του πρότυπου καταστατικού. Τρίτοι μπορούν να ενεργήσουν διαχειριστικές πράξεις μόνο ως απλοί εργολάβοι και κατά πληρεξουσιότητα ή με εξουσιοδότηση των διαχειριστών εταίρων.

ΟΜΟΡΡΥΘΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ

1. Η ομόρρυθμη εταιρεία συστήνεται από την Υπηρεσία Μίας Στάσης του ν. 4441/2016, και αποκτά νομική προσωπικότητα με την καταχώριση της εταιρικής σύμβασης στο Γ.Ε.ΜΗ. στο οποίο πραγματοποιείται η δημοσιότητα κάθε πράξης που απαιτεί ο νόμος.
2. Δε μπορεί να συσταθεί O.E. από ένα μόνο πρόσωπο.
3. Αν η O.E. αρχίσει την εμπορική της δραστηριότητα πριν την καταχώριση της εταιρικής σύμβασης στο Γ.Ε.ΜΗ. εφαρμόζονται αναλόγως οι διατάξεις του πρώτου κεφαλαίου του έβδομου μέρους του ν. 4072/2012. Η μη καταχωρηθείσα στο ΓΕΜΗ εταιρεία, η οποία ασκεί εμπορική δραστηριότητα, έχει ικανότητα δικαίου και πτωχευτική ικανότητα.

ΕΛΑΤΤΩΜΑΤΙΚΗ ΣΥΣΤΑΣΗ ΝΟΜΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΟΥ – ΑΚΥΡΟΤΗΤΑ ΟΜΟΡΡΥΘΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ

Σε περίπτωση μη τήρησης των προϋποθέσεων σύστασης που ορίζει ο νόμος, τότε η σύσταση θεωρείται ελαττωματική όταν:
(α) ο σκοπός της εταιρείας αντίκειται στη δημόσια τάξη ή αντιβαίνει στα χρηστά ήθη και
(β) υπογράφηκε η εταιρική σύμβαση δεν είχαν όλοι οι ιδρυτές ικανότητα για δικαιοπραξία.

Αναζήτηση Άρθρων
Βασική Κατηγορία
Yποκατηγορίες
Έτος
Αναζήτηση με Λέξη
ΕΣΠΑ Banner Αφίσα ESPA Banner