Γ. Κατρούγκαλος: Από 1-1-2017 ασφαλιστικά ενήμεροι οι ελ. επαγγελματίες που θα πληρώνουν τις τρέχουσες ασφαλιστικές εισφορές

Εκτός από τον Πρωθυπουργό και την δέσμευσή του στην ΔΕΘ σχετικά με το πάγωμα ασφαλιστικών οφειλών έως 31.12.2016 για τη χορήγηση ασφαλιστικής ενημερότητας σε επαγγελματίες, ανάλογη δήλωση έκανε και ο υπουργός Εργασίας σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Συγκεκριμένα ο κος Γ. Κατρούγκαλος ανέφερε: «Οι ελεύθεροι επαγγελματίες που ήταν έκτος συστήματος, δεν μπορούσαν να πληρώσουν τις παλιές εισφορές τους. Αν αρχίσουν να πληρώνουν από 1/1/2017 τις τρέχουσες εισφορές θα θεωρούνται ασφαλιστικά ενήμεροι και θα βάλουμε σε παρένθεση την παλιά οφειλή και να δούμε πώς θα την αντιμετωπίσουμε».

Επίσης, προαναγγέλλει ότι στο νομοσχέδιο για την κοινωνική οικονομία που εισάγεται στην Βουλή την ερχόμενη εβδομάδα θα υπάρχει ρύθμιση που θα αφορά και στις κοινωνικοασφαλιστικές, επικουρικές και κύριες συντάξεις, εκτός εκείνες του Δημοσίου, σύμφωνα με την οποία δεν θα υπάρχει καμιά αναζήτηση αναδρομικών που δεν θα μπορεί να ξεπερνά το 10% της καταβαλλομένης σύνταξης. «Για παράδειγμα», αναφέρει ο υπουργός, «όσοι έχουν επικουρική 130 ευρώ δεν θα έχουν παρακράτηση αναδρομικών πάνω από 13 ευρώ».

Τέλος, εξήγησε ότι η «επιταγή εργασίας» θα δίνει τη δυνατότητα στον εργαζόμενο να επιδοτεί εν μέρει την εργασία του, με τον εργοδότη, παράλληλα, να είναι υποχρεωμένος να συμπληρώσει ό,τι υπολείπεται μέχρι του ποσού που ορίζει η τελευταία Συλλογική Σύμβαση Εργασίας.

Πηγή: Taxheaven

Αναζήτηση Άρθρων
Βασική Κατηγορία
Yποκατηγορίες
Έτος
Αναζήτηση με Λέξη
ΕΣΠΑ Banner Αφίσα ESPA Banner