Eurobank: «Κούρεμα» μέχρι 90% σε δάνεια και κάρτες

Γενναιόδωρο κούρεμα για δεύτερη φορά προσφέρει η Eurobank σε δανειολήπτες πελάτες της, που έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές από δάνεια καταναλωτικά και από πιστωτικές κάρτες.

Το νέο κούρεμα που προτείνει η Eurobank αφορά χρέη που δεν έχουν εξυπηρετηθεί για παραπάνω από 10 χρόνια. Εξ ου και η τόσο μεγάλη έκπτωση του κουρέματος.

Η τράπεζα θα διαγράψει το 70% – 75% της βασικής οφειλής, αλλά και το σύνολο των τόκων και λοιπών εξολογιστικών χρεώσεων σε δανειολήπτες μη εξυπηρετούμενων καταναλωτικών δανείων και χρεών από κάρτες-χωρίς εξασφαλίσεις-, στο πλαίσιο της υιοθέτησης ρυθμίσεων με στόχο την οριστική λύση του προβλήματος. Μάλιστα, η διαγραφή δύναται σε ορισμένες περιπτώσεις να φθάσει -λογιστικά- το 90%.

Η Eurobank έχει αποστείλει επιστολές σε 50.000-60.000 δανειολήπτες και τους καλεί να αποπληρώσουν το 25%-30% του δανείου τους.

Η ρύθμιση αφορά συνολικά 300 εκατ. ευρώ καταναλωτικά δάνεια και οφειλές σε κάρτες και σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, πρόκειται για δάνεια ύψους 5.000-7.000 ευρώ. Το πακέτο της ρύθμισης είναι νέο και δεν σχετίζεται με τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια ύψους 1,5 δισ. ευρώ που πούλησε πρόσφατα η τράπεζα σε ξένη εταιρεία.

Σε ανάλογες κινήσεις αναμένεται, σύμφωνα με τραπεζικές πηγές, να προχωρήσουν το επόμενο χρονικό διάστημα και οι υπόλοιπες τράπεζες, στην προσπάθεια να μειώσουν όσο το δυνατόν γρηγορότερα τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια.
in.gr

Αναζήτηση Άρθρων
Βασική Κατηγορία
Yποκατηγορίες
Έτος
Αναζήτηση με Λέξη
ΕΣΠΑ Banner Αφίσα ESPA Banner