Εξοχικά και ξενοδοχεία κακοπληρωτών στο στόχαστρο των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών

Τα ξένα funds έχουν ενημερωθεί από τις τράπεζες πως το 25% των στεγαστικών ανήκει σε δανειολήπτες που μπορούν αλλά δεν πληρώνουν
Εξοχικές κατοικίες και ξενοδοχεία σε Μύκονο και Σαντορίνη που ανήκουν σε στρατηγικούς κακοπληρωτές θα συμπεριλαμβάνονται στους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς που αναμένεται να ξεκινήσουν εντός του Δεκεμβρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι τράπεζες έχουν επικοινωνήσει και σε μεγάλους επενδυτές τη διαδικασία, καθώς funds (κυρίως από τις ΗΠΑ) γνωρίζουν λ.χ. ότι, στα στεγαστικά δάνεια ένα μεγάλο ποσοστό αφορά στρατηγικούς κακοπληρωτές (25%) που ενώ κατέχουν περιουσιακά στοιχεία δεν προχωρούν στην αποπληρωμή.
Οι ίδιοι managers των funds, όπως λένε και σε Έλληνες συνομιλητές τους, δεν ενδιαφέρονται για πλειστηριασμούς σε ανθρώπους που τα σπίτια τους έχουν χάσει το 40-45% της αξίας τους και σήμερα δεν μπορούν να αποπληρώσουν τα δάνεια, αλλά στοχεύουν μόνο στους πλούσιους που ενώ διαθέτουν τα χρήματα δεν πληρώνουν. Οι ίδιες πηγές θεωρούν ότι οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί θα ξεκινήσουν εντός του Δεκεμβρίου -παρά το γεγονός ότι η αποχή των συμβολαιογράφων δημιούργησε ανησυχίες σε τραπεζίτες και επενδυτές. Απέναντι σε αυτά, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, δια του κυβερνητικού εκπροσώπου κ. Τζανακόπουλου, διαβεβαιώνει ότι οι πλειστηριασμοί θα πραγματοποιηθούν τελικά. Σημειώνεται ότι το απόθεμα των τραπεζών σε κατοικίες, επαγγελματικά ακίνητα και ξενοδοχεία υπολογίζεται σε 10.000 περίπου.

Αναζήτηση Άρθρων
Βασική Κατηγορία
Yποκατηγορίες
Έτος
Αναζήτηση με Λέξη
ΕΣΠΑ Banner Αφίσα ESPA Banner