Με κούρεμα προσαυξήσεων και μέρους των βασικών οφειλών ελεύθερων επαγγελματιών, έρχεται τις επόμενες εβδομάδες η υπουργική απόφαση για τη ρύθμιση

Μέσα στις επόμενες εβδομάδες έρχεται η υπουργική απόφαση για τη δυνατότητα συνολικής ρύθμισης οφειλών έως 120 δόσεις (που προβλέπεται στις διατάξεις του νόμου για τον εξωδικαστικό μηχανισμό ρύθμισης οφειλών, για οφειλές έως και 31.12.2016 και εφόσον δεν οφείλονται οφειλές το 2017), με κούρεμα προσαυξήσεων και ενδεχομένως μέρους των βασικών ασφαλιστικών οφειλών ελεύθερων επαγγελματιών που δημιουργήθηκαν στα χρόνια της κρίσης, με σκοπό οι ασφαλισμένοι να έρθουν στο δημόσιο σύστημα ασφάλισης.
Αυτά ανακοίνωσε μεταξύ άλλων, στην εκπομπή του κ. Κώστα Αρβανίτη και στο Ραδιόφωνο 24/7 η Υπουργός Εργασίας κα Έφη Αχτσιόγλου.

Επίσης, αναφέρθηκε στη σημαντική αύξηση των εσόδων του Ε.Φ.Κ.Α. που, όπως ανέφερε, οφείλεται κυρίως, στην αύξηση εσόδων από τους μισθωτούς (ως αποτέλεσμα της θετικής εικόνας από τη σταθερή μείωση της ανεργίας, 250.000 νέες θέσεις εργασίας στο εννεάμηνο του 2017), από τις ρυθμίσεις και την αύξηση των εσόδων από την απόδοση της περιουσίας (των ταμείων). Είπε χαρακτηριστικά, πως διαμορφώνεται μια τάση αντιστροφής του κακού κλίματος, αποκαθίσταται το δημόσιο σύστημα ασφάλισης που πλέον στέκεται στα πόδια του και έχει ανακτήσει την αξιοπιστία του.
Είπε τέλος, πως γίνεται συζήτηση με τους δανειστές για να παρθεί απόφαση, σχετικά με το θέμα της λήψης απόφασης για τις απεργίες.

 

 

Αναζήτηση Άρθρων
Βασική Κατηγορία
Yποκατηγορίες
Έτος
Αναζήτηση με Λέξη
ΕΣΠΑ Banner Αφίσα ESPA Banner