Αριθ. πρωτ.: Δ9/56379/14950/ 2016 Διορισμός Διοικητή, Υποδιοικητών, ορισμός Προέδρου, και μελών στο Διοικητικό Συμβούλιο του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (Ε.Φ.Κ.Α.)

 

(Διορισμός Διοικητή, Υποδιοικητών, ορισμός Προέδρου, και μελών στο Διοικητικό Συμβούλιο του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (Ε.Φ.Κ.Α.))

 

Αθήνα, 28-12-2016

Α.Π.: Δ9/56379/14950

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ και ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

ΓΕΝ. Δ/ΝΣΗ ΔΙΟΙΚ. ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ και ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ Δ/ΝΣΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ και ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΜΗΜΑ ΙΙ

 

Δ/νση: Σταδίου 29, Αθήνα, Τ.Θ. 101 10

Τηλ: 210 33 68 340 και 213 15 16 737

Φαξ: 210 33 68 066

E-mail: [email protected]

Πληροφορίες: Α. Μανδάλου

 

ΑΠΟΦΑΣΗ ΘΕΜΑ: Διορισμός Διοικητή, Υποδιοικητών, ορισμός Προέδρου, και μελών στο Διοικητικό Συμβούλιο του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (Ε.Φ.Κ.Α.).

Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

Έχοντας υπόψη:

1. Τις διατάξεις: α) των άρθρων 51 παρ. 1, 57 και 100 παρ.3 περ. α και ι του ν. 4387/2016 «Ενιαίο Σύστημα Κοινωνικής Ασφάλειας – Μεταρρύθμιση ασφαλιστικού – συνταξιοδοτικού συστήματος – Ρυθμίσεις φορολογίας εισοδήματος και τυχερών παιγνίων και άλλες διατάξεις» (Α 85) β) του άρθρου 72 παρ. 26 του ν. 3984/2011 «Δωρεά και μεταμόσχευση οργάνων και άλλες διατάξεις» (Α 58). γ) της παρ. 3 του άρθρου 22 του ν. 3586/2007 «Θεσμικό πλαίσιο επενδύσεων και αξιοποίησης της περιουσίας των Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης (Α 151). δ) του άρθρου 30 του ν. 4445/2016 «Εθνικός Μηχανισμός Συντονισμού, Παρακολούθησης και Αξιολόγησης των Πολιτικών Κοινωνικής Ένταξης και Κοινωνικής Συνοχής, ρυθμίσεις για την κοινωνική αλληλεγγύη και εφαρμοστικές διατάξεις του ν. 4387/2016 (Α’ 85) και άλλες διατάξεις» (Α 236). ε) του άρθρου 90 του Π.Δ. 63/2005 «Κωδικοποίηση της νομοθεσίας για την Κυβέρνηση και τα Κυβερνητικά όργανα» (ΦΕΚ Α 98). στ) του άρθρου 27 του ν. 4320/2015 «Ρυθμίσεις για τη λήψη άμεσων μέτρων για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, την οργάνωση της Κυβέρνησης και των Κυβερνητικών οργάνων και λοιπές διατάξεις» (Α’ 29). ζ) του π.δ/τος 125/2016 «Διορισμός Υπουργών, Αναπληρωτών Υπουργών και Υφυπουργών» (Α 210). η) της αριθμ. οικ.44549/Δ9.12193/87-10-2015 κοινής απόφασης του Πρωθυπουργού και του Υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης «Ανάθεση αρμοδιοτήτων στον Υφυπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Αναστάσιο Πετρόπουλο» (Β 2169), όπως ισχύει.

2. Την από 22-12-2016 έκθεση της Επιτροπής Δημοσίων Επιχειρήσεων, Τραπεζών, Οργανισμών Κοινής Ωφελείας και Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης που συνεδρίασε σύμφωνα με το άρθρο 49Α του Κανονισμού της Βουλής με θέμα τη διατύπωση γνώμης για την καταλληλότητα του προτεινόμενου από τον Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης προς διορισμό στη θέση του Διοικητή του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (Ε.Φ.Κ.Α.), η οποία μας διαβιβάσθηκε με το 5185/22-12-2016 έγγραφο του Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων.

3. Το γεγονός ότι η αποζημίωση του Διοικητή, των Υποδιοικητών και των προσώπων που συμμετέχουν στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΦΚΑ θα καθοριστεί με κοινή απόφαση των Υπουργών Οικονομικών και Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

4. Τις προτάσεις που έχουν υποβληθεί στην υπηρεσία μας.

ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ

Α. 1. Διορίζεται ως Διοικητής του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (Ε.Φ.Κ.Α.). ο Μπακαλέξης Αθανάσιος του Κων/νου, πτυχιούχος Α.Ε.Ι., με Α.Δ.Τ.: ………………..

2. Διορίζεται ο Τσακίρης Δημήτριος του Σταύρου με Α.Δ.Τ. ………………., Πτυχιούχος ΑΕΙ, ως Υποδιοικητής του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (Ε.Φ.Κ.Α.).

3. Διορίζεται ο Σέμπος Λάμπρος του Ηλία με Α.Δ.Τ. ………………., Πτυχιούχος ΑΕΙ, ως Υποδιοικητής του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (Ε.Φ.Κ.Α.).

Β. Ορίζονται στο Διοικητικό Συμβούλιο του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (Ε.Φ.Κ.Α.). οι εξής:

1. Μπακαλέξης Αθανάσιος του Κων/νου, Διοικητής του Ε.Φ.Κ.Α., ως Πρόεδρος. 2. Τσακίρης Δημήτριος του Σταύρου με Α.Δ.Τ. ………………., Υποδιοικητής του Ε.Φ.Κ.Α., ως τακτικό μέλος με αναπληρωτή τον Φραγκισκάτο Γεράσιμο του Άγγελου με Α.Δ.Τ. ………………..

3. Σέμπος Λάμπρος του Ηλία με Α.Δ.Τ. ………………., Υποδιοικητής του Ε.Φ.Κ.Α., ως τακτικό μέλος με αναπληρωτή τον Υπερήφανο Σταμάτιο του Δημητρίου με Α.Δ.Τ. ………………..

4. Δήμος Κουμπούρης του Ιωάννη με Α.Δ.Τ. ………………., εκπρόσωπος των συνταξιούχων, ως τακτικό μέλος με αναπληρωτή τον Παντελή Τάτση του Ανδρέα με Α.Δ.Τ. ……………….

5. Ο Κλεισιώτης Θωμάς του Στέργιου, με Α.Δ.Τ. ………………., εκπρόσωπος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία, ως τακτικό μέλος, με αναπληρωτή τον Γαργάλη Κωνσταντίνο του Γεωργίου, με Α.Δ.Τ. ………………., ομοίως.

6. Βασίλειος Κουλούρης του Ιωάννη, με Α.Δ.Τ. ………………., προϊστάμενος Δ/νσης της Γενικής Γραμματείας Κοινωνικών Ασφαλίσεων του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, ως τακτικό μέλος με αναπληρώτρια την Σακελλαρίου Ευανθία του Νικολάου με Α.Δ.Τ. ………………., ομοίως.

7. Φραγκιά Μαρία του Φρατζέσκου με Α.Δ.Τ. ………………., προϊσταμένη Δ/νσης του Υπουργείου Οικονομικών, ως τακτικό μέλος με αναπληρώτρια την Κίτση Εριφύλη του Δημητρίου με Α.Δ.Τ. ………………., Προϊσταμένη Τμήματος, ομοίως.

8. Μαυρόκωστα Ολυμπία του Ευαγγέλου με Α.Δ.Τ. ………………., ειδικός επιστήμονας, ως τακτικό μέλος με αναπληρωτή τον Ρουσάκη Σπυρίδωνα του Αντωνίου, με Α.Δ.Τ. ……………….

9. Ο Κυριακόπουλος Γεώργιος του Άγγελου, με ΑΔΤ ………………., εκπρόσωπο των υπαλλήλων του Ταμείου, ως τακτικό μέλος με αναπληρωτή τον Βογιατζή Πέτρο του Νικολάου με ΑΔΤ ………………., οι οποίοι προτάθηκαν από κοινού από την ΠΟΣΕ ΙΚΑ – ΕΤΑΜ και την ΠΟΠΟΚΠ.

Γ. Όταν ο Διοικητής ελλείπει, απουσιάζει ή κωλύεται αναπληρώνεται σε όλα τα καθήκοντά του ως Διοικητή και Προέδρου του Δ.Σ. από τον Υποδιοικητή Σέμπο Λάμπρο του Ηλία και σε περίπτωση αδυναμίας αυτού από τον Υποδιοικητή Τσακίρη Δημήτριο του Σταύρου. Η θητεία του Διοικητή, των Υποδιοικητών και των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου είναι τετραετής.

Η απόφαση αυτή ισχύει από 1-1-2017.

Η απόφαση αυτή να δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ Α. ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ

Πηγή:taxheaven.gr

Αναζήτηση Άρθρων
Βασική Κατηγορία
Yποκατηγορίες
Έτος
Αναζήτηση με Λέξη
ΕΣΠΑ Banner Αφίσα ESPA Banner