Κορκίδης: Μια δεύτερη ευκαιρία στους Ελληνες

Nα συγκλίνουν όλες οι προτάσεις των κομμάτων για τη ρύθμιση των οφειλών νοικοκυριών και επιχειρήσεων απέναντι στους θεσμούς, σε μία κοινή πρόταση ως εθνική θέση για δεύτερη ευκαιρία, ζητάει ο πρόεδρος της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας και του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά Βασίλης Κορκίδης.

Όπως δήλωσε ο κ. Κορκίδης με αφορμή την πρόταση της Νέας Δημοκρατίας για το θέμα:

«Όπως όλοι γνωρίζουν, χιλιάδες συμπολίτες μας παραμένουν σήμερα σε καθεστώς παρατεταμένης ανασφάλειας χωρίς να γνωρίζουν πότε και με ποιον τελικά τρόπο θα ρυθμιστεί η αποπληρωμή των οφειλών τους, αλλά και πώς τελικά θα διασώσουν την κύρια κατοικία τους.

Οι προτάσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης και της κυβέρνησης διαφέρουν στα 11 από τα 20 βασικά σημεία, ενώ με μικρές αποκλίσεις σχεδόν ταυτίζονται σε 9 σημεία. Η πρόταση της ΝΔ προβλέπει απλοποιημένη εξωδικαστική διαδικασία για μικρές επιχειρήσεις και αναβιώνει το Κεφάλαιο 3 του νόμου Δένδια, ενώ της κυβέρνησης δίνει καθήκοντα στον διαμεσολαβητή και θέτει κριτήρια επιλεξιμότητας και καθορίζει αυτοματοποιημένη διαδικασία στον εξωδικαστικό μηχανισμό. Όλες οι προτάσεις για ρύθμιση οφειλών νοικοκυριών και επιχειρήσεων οφείλουν να συγκλίνουν σε μία κοινή εθνική θέση για μια δεύτερη ευκαιρία στους Έλληνες».

Πηγή: imerisia.gr

Αναζήτηση Άρθρων
Βασική Κατηγορία
Yποκατηγορίες
Έτος
Αναζήτηση με Λέξη
ΕΣΠΑ Banner Αφίσα ESPA Banner